01
01
Το 5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου
02
02
Το προαύλιο του σχολείου
03
03
Το εργαστήριο Φυσικής
04
04
Ο χώρος στην είσοδο του ισογείου

Project1

Εκτύπωση
Κατηγορία: Projects11-12
Γράφτηκε από τον/την Super User

Θέμα: ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ: «Σχολή ή Αίρεση;»

                  

    Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος υπήρξε σημαντικός έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης, αστρονόμος  και θεμελιωτής της μουσικής αρμονίας. Ίδρυσε τη γνωστή επιστημονική, φιλοσοφική, θρησκευτική και πολιτική Πυθαγόρεια σχολή στα πλαίσια της οποίας αναπτύχθηκαν θεωρίες ανεκτίμητης αξίες. Η βασική αντίληψη που πρέσβευε η σχολή είναι ότι τα πάντα είναι αριθμοί και η εμπέδωση του νοήματος των αριθμών συνεπάγεται τον εναρμονισμό και την κυριαρχία επί των φυσικών καταστάσεων.  

Διαβάστε περισσότερα: Project1

Project2

Εκτύπωση
Κατηγορία: Projects11-12
Γράφτηκε από τον/την Super User

Θέμα: ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Παρελθόν Παρόν και Μέλλον

   Οι ανάγκες της ανθρωπότητας για κατανάλωση ενέργειας ήταν και είναι μεγάλες και ποικίλες.

   Εξ? αιτίας της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού τις τελευταίες δεκαετίες, οι ανάγκες αυτές πολλαπλασιάστηκαν φτάνοντας στο σημείο να μην μπορούν να καλυφθούν πλήρως και σε κάθε περίπτωση, από τις συμβατικές μορφές ενέργειας.

   Σημαντική συνεισφορά στην επίλυση αυτού του προβλήματος έρχονται να δώσουν οι Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) μέρος των οποίων αποτελεί και η Αιολική ενέργεια.

-          Τι είναι όμως η Αιολική Ενέργεια ;

-          Με ποιο τρόπο λειτουργούν οι Ανεμογεννήτριες;

-          Ποια είναι τα αναμφίβολα πλεονεκτήματά τους αλλά και ποια τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν;

-          Ποιες είναι οι δυνατότητες εκμετάλλευσης της Αιολικής Ενέργειας στην πατρίδα μας;

-          Τι τάση παρουσιάζει η χρήση της τόσο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως ;

Διαβάστε περισσότερα: Project2

Project3

Εκτύπωση
Κατηγορία: Projects11-12
Γράφτηκε από τον/την Super User

Θέμα: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ  Σχέσεις συγκατοίκησης και σχέσεις θύματος-θύτη.

    Είμαστε όλα τα όντα του πλανήτη συγκάτοικοι ή μερικά ζώα είναι ανώτερα από άλλα, ώστε να ?χουν το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται; Μια απλή παρατήρηση οδηγεί με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος έχει την εντύπωση ότι είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του πλανήτη και ότι τα άλλα όντα υπάρχουν για να τον υπηρετούν. Εκδοχές αυτής της πράγματικότητας είναι ορατές στο τσίρκο, στο κυνήγι, στην κακοποίηση των ζώων, στα αδέσποτα και στα πειράματα.

Διαβάστε περισσότερα: Project3

Project4

Εκτύπωση
Κατηγορία: Projects11-12
Γράφτηκε από τον/την Super User

Θέμα: Από τον Ιμπρεσιονισμό στη σύγχρονη ζωγραφική

   Η ζωγραφική ως ανάγκη έκφρασης εμφανίστηκε από τους προϊστορικούς χρόνους και εξελίχθηκε και αναδείχθηκε σε ύψιστη μορφή τέχνης μέσα από τους αιώνες.

   Εμπνεύσθηκε από την ίδια τη ζωή και μέσα από το χρωστήρα του ζωγράφου απεικόνισε και αποτύπωσε συναισθήματα και κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης: χαρά, λύπη, αγάπη, έρωτα, γέννηση, θάνατο, θρίαμβο, ήττα, αγωνία.

   Μέσα από τεχνοτροπίες και τεχνικές παίζει με τα χρώματα, τα σχήματα το φως, αποθανατίζοντας πρόσωπα, πράγματα, στιγμές - κάνοντας έκκληση και δρώντας καταλυτικά πότε στη λογική και πότε στο συναίσθημα.

   Σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις διάφορες σχολές και τους κυριότερους εκπροσώπους τους από τον Ιμπρεσιονισμό στη σύγχρονη ζωγραφική.

Διαβάστε περισσότερα: Project4

Project5

Εκτύπωση
Κατηγορία: Projects11-12
Γράφτηκε από τον/την Super User

Θέμα: Τα ρούχα μας. Οι κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις παραγωγής και κατανάλωσης ειδών ένδυσης.

   Ο άνθρωπος είναι το  μόνο είδος που δημιουργεί και φοράει ρούχα. Οι Αρχαίοι πρόγονοι μας φορούσαν δέρματα ζώων και από τότε όλοι οι λαοί του κόσμου έχουν κατασκευάσει μια τεράστια ποικιλία ενδυμάτων και άλλων μορφών καλλωπισμού.

  Εικάζεται ότι οι άνθρωποι φόρεσαν ρούχα πριν από 70000 χρόνια. Αυτές οι αρχέγονες ενδυμασίες καταστράφηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη αλλά υπάρχουν κάποιες έμμεσες αποδείξεις για την ύπαρξή τους. Στη Ρωσία έχουν βρεθεί  βελόνες από κόκαλο και ελεφαντοστό ηλικίας 30000 ετών και επειδή εκείνη την περίοδοοι παγετώνες είχαν καλύψει μεγάλα τμήματα της γης θεωρείται ότι τα πρώτα ενδύματα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την προστασία από το κρύο.

Διαβάστε περισσότερα: Project5

Copyright © 2012. Created by Georgiou Spyros
Free Joomla Theme by Hostgator