01
01
Το 5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου
02
02
Το προαύλιο του σχολείου
03
03
Το εργαστήριο Φυσικής
04
04
Ο χώρος στην είσοδο του ισογείου

CERN

Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδηλώσεις13-14
Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

 

 

Εξαιρετική εκδήλωση για το CERN από το

5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου

       Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2014 επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Το CERN μαζί μας», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δ.Ε. Γ? Αθήνας και το 5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το ΤΕΙ Αθηνών.

cern

      Την επιστημονική εκδήλωση άνοιξε με ομιλία τουο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, στην οποία αναφέρθηκε στους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουν αναδειχθεί από την πόλη του Περιστερίου και κοσμούν σήμερα την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές του 5ου Λυκείου για την αξιόλογη επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσαν.

419

      Για τον κ. Τσεσμελή μίλησε αναλυτικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Γεώργιος Ζαρκαδούλας, Φυσικός, Δ/ντής του 5ου ΓΕΛ Περιστερίου, και εκείνος με τη σειρά του παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο: «CERN: Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων και ανακάλυψη του μποζονίου Higgs».

      Στη συνέχεια, ο κ. Παχατουρίδης απένειμε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της πόλης του στον Περιστεριώτη Εμμανουήλ Τσεσμελή, Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Δ/ντή Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών CERN, για την προσφορά του στην Επιστήμη.

    Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Θεόδωρος Αρβανίτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο κ. Ζαφειρακίδης Γεώργιος, Φυσικός, Δ/ντής Δ.Ε. Γ' Αθήνας, ο κ. Δημήτρης Κελάφας, Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, ο κ. Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, ο κ. Αθανάσιος Κασίδης, Φυσικός, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ.ά.

Copyright © 2012. Created by Georgiou Spyros
Free Joomla Theme by Hostgator